fbpx

Superspareren

superspareren

Ord, der ofte kendetegner en Supersparer

Positivt: Ordentlig, redelig, pålidelig, ansvarsfuld, struktureret
Negativt: Kedelig, tryghedsnarkoman, firkantet, forudsigelig

Den typiske Supersparer

Du elsker sikkert tal og systemer. Tal er præcise og derfor bliver beregningerne retvisende, og det gør livet langt mere overskueligt og struktureret. Superspareren forstår typisk tallenes sprog og kan relatere til dem. Mere bløde fakta som holdninger og følelser giver du måske ikke så meget for. Sandheden er konkret. Du vil hellere have kontrol over dine penge end at tage risici. Det er ubehageligt hvis du ikke er fuldstændig sikker på, hvad der står på kontoen.

Du kan godt lide at købe ting på udsalg, og kan sagtens udskyde dine behov, hvis du skal købe noget, der er dyrt ude i fremtiden. Du er som Supersparer meget dygtig til at tage ansvar for din egen økonomi, og udsætter heller ikke andre for økonomisk risiko med din ageren. Regningerne betales til tiden og du er generelt til at stole på. Til gengæld har du det utroligt svært ved at tage nogen form for risiko, og kan derfor gå glip af muligheder.

Selvom du som Supersparer er utrolig flittig i din spareiver, føler du dig sikkert stadig økonomisk utryg. Utrygheden kan sagtens være drivkraften til at spare op, og det er et personlighedstræk der bliver delt med Den Bekymrede.

Gode råd til Superspareren

Superspareren er nabo til både Den Bekymrede og Investoren, når vi taler pengepersonligheder. Og her er det helt klart Investoren, der skal søges inspiration hos. Faktisk kræver den rejse nogle gange, at Superspareren skal nærme sig sin diametrale modsætning Overforbrugeren. At begynde at investere vil sandsynligvis føles som både overforbrug og gambling. Alligevel er det nok den vej du skal bevæge dig, for at få det økonomiske overskud, der kan få dig til at slippe det lidt kedelige Supersparer-image. Prøv at unde dig selv lidt luksus. Det behøver ikke at være meget eller specielt dyrt. Forkæl dig selv en gang i mellem og få følelsen af, at du har tilstrækkeligt og godt kan nyde livet. Det vil kunne mindske den utryghed, som du som Supersparer bruger så meget energi på at bekæmpe.

Stil dig spørgsmålet, hvad har jeg lyst til? I stedet for altid at vælge det mest økonomiske valg. Du kan sagtens betale dine regninger, selvom du har det sjovt ind imellem. Du skal også passe på med at sige, at du er fattig, at du ikke har råd til at købe det du vil. Ord har magt og kan ende ud i at blive selvopfyldende profetier hvis de gentages igen og igen. Det at være fattig er en tilstand, der næsten er umulig at kæmpe sig ud af i modsætning til en situation, hvor du lige nu står og mangler penge. Hvis der er noget du ikke føler, at du har råd til, så kald det i stedet for en prioritering. Eller sig, at du slet ikke har lyst til at købe det, hvis det er det der er tilfældet. 

Prøv testen hér!