Sådan kommer du i gang med at investere

Vi håber selvfølgelig, at du allerede er godt i gang med din personlige rejse mod øget økonomisk frihed. Men vi ved også, at rigtigt mange har svært ved at tage det første skridt. Så hvis du ikke er kommet i gang, så er her et par simple trin du kan bruge.

Den helt korte version af en bæredygtig privatøkonomi er at udskifte dit forbrug med “brug for”. Og så bruge pengene på aktier.

Den gode nyhed er, at du hverken behøver at være børsmægler eller aktieanalytiker for at handle med aktier. Med få råd kan du lære at få dine penge til at arbejde for dig, og på den måde skabe mere frihed og overskud i dit liv.

Sådan kommer du i gang:

1. Tro på dig selv
Det første skridt er at overbevise dig selv om, at du kan gøre dette. Tag beslutningen om at investere og spring ud i det!

2. Find midler til at investere 
Start med at evaluere dine nuværende udgifter. Skær ned på unødvendige køb og afsæt et fast beløb hver måned til dine investeringer.

3. Definer dit mål 
Vær klar over, hvorfor du ønsker at investere. Ønsker du økonomisk frihed? Skriv dine mål ned for at holde fokus.

4. Opret et depot 
Før du kan investere, skal du have et depot. Det er nemt at oprette et online hos en investeringsbank eller gennem din egen bank.

5. Sæt mål og strategi 
Udarbejd en konkret plan for dine investeringer. Det hjælper med at klargøre, hvor meget du skal investere for at opnå dine drømme.

6. Invester med forståelse 
Vælg kun investeringer, du forstår. Det mindsker risikoen for tab.

7. Tænk fremad 
Investér i fremtidens behov. Undgå impulskøb baseret på trends og fokuser på virksomheder med langsigtede vækstmuligheder.

8. Diversificer 
Sørg for at sprede dine investeringer for at mindske risiko. Brede indeksfonde kan være en god start for nybegyndere.

9. Vær opmærksom på omkostninger 
Hold øje med gebyrer og omkostninger, da de kan æde af dit afkast over tid.

10. Langsigtet perspektiv 
Investering handler om tålmodighed. Vær forberedt på op- og nedture, men husk, at investering over tid historisk set giver gode afkast.

11. Revider din strategi 
Gennemgå regelmæssigt din investeringsstrategi og tilpas den efter din risikoprofil. Jo tættere du er på at skulle bruge dine penge, jo mindre risikovillig bør du være.

12. Det vigtigste skridt er det første 
Det største fejltrin er at udsætte eller aldrig komme i gang. Nu er du udstyret til at tage det første skridt.

Husk, formålet med at investere er ikke blot at opnå rigdom, men at skabe et liv med økonomisk sikkerhed og tilfredsstillelse. Velkommen på rejsen!

Hvis du nu ikke har mod på at kaste dig helt alene ud på denne rejse, så kan vi selvfølgelig godt hjælpe dig på vej.

Hér kan du se alle de forskellige muligheder vi tilbyder for sparringer, forløb. 

Du er også altid velkommen til at skrive på kontakt@birkwahlgren.dk eller ringe til os på 3169171, så finder vi frem til, hvordan lige netop du bliver hjulpet bedst på vej.

Kærlig hilsen

Pernille og Kasper

Hvis du endnu ikke har prøvet vores gratis redskaber, så kan du gøre det her www.birkwahlgren.dk/redskaber/. Der finder du både vores pengepersonlighedstest, vores budgetskabelon og vores populære investeringsberegner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait