fbpx

Husker du at investere dine penge?

Vi har nævnt det før, og vi kommer sandsynligvis til at nævne det igen: Husk nu at investere dine penge! Det nytter ikke noget blot at gå som katten om den varme grød og vente på det rette tidspunkt.

Der er et gammelt aktieråd, der lyder: “Time in the market beats timing the market.” Det betyder, at det stort set er umuligt at forudsige, hvornår det er det rette tidspunkt at investere i aktiemarkedet, altså at “time” markedet. Samtidig har vi meget lang historisk evidens for, at aktiemarkedet stiger over tid. Så det handler altså om at være i markedet, altså “time in the market”.

Vild halvårsstatus

Nu hvor vi lige har passeret halvårsskiftet, er det et passende tidspunkt at se på, hvordan det er gået indtil videre i år. Og det er gået forrygende for aktiekurserne. Selv hvis man har holdt sig helt ude af gættekonkurrencen om, hvilke aktier der klarer sig bedst, og blot har investeret så bredt som muligt, f.eks. i et verdensindeks, er det gået fantastisk.

Lad os tage det indeks, der hedder MSCI World Index. Det indeholder 1.600 forskellige aktier fra store virksomheder i 23 forskellige udviklede lande. Det fungerer som en måling af, hvordan aktiemarkederne klarer sig globalt i disse lande. Havde du investeret dine penge i dette indeks gennem en passivt forvaltet indeksfond, ville du have fået et afkast på hele 12,7 procent på 6 måneder.

Store amerikanske aktier

De, der har taget en lidt større risiko, men stadig investeret bredt, og f.eks. investeret i det store amerikanske indeks S&P 500, har klaret det endnu bedre. SP 500 består af de 500 største amerikanske aktier, har givet et afkast på hele 16,3 procent på 6 måneder. Det er vilde tal.

Og hvis vi havde taget endnu et vrid på risikoskruen, men stadig investeret i et indeks? Så kunne vi have opnået et afkast på hele 25 procent på et halvt år ved at investere i det amerikanske teknologi-indeks, Nasdaq 100.

Der er naturligvis ingen garanti for, at disse kæmpemæssige afkast fortsætter i det næste halve år. Vi ved det ikke, og vi mener, at ingen kan forudsige det med sikkerhed. Men det er endnu et eksempel på, at de af os, der har valgt at investere i aktier, endnu engang har kunnet hente store gevinster hjem.

Så se nu bare at komme i gang. Det behøver ikke at være kæmpe beløb, du investerer. Man kan faktisk godt investere i store indeksfonde med mindre beløb. Så begynd i det små med en helt klassisk “learning by doing”. Det er faktisk ikke så svært.

Skal du have en hjælpende hånd

Sidder du alligevel og tænker, at du måske gerne vil have en at holde i hånden? En til at give et skub eller svare på de “dumme” spørgsmål? Så er du selvfølgelig mere end velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder sparringforløb og workshops til både dig der er begynder på aktiemarkedet og til dig, der er gået i stå på investeringsrejsen og har brug for et skub i den rigtige retning, eller en økonomisk fitness coach der holder dig til ilden.

Skriv til os på kontakt@birkwahlgren.dk, kig lidt rundt på www.birkwahlgren.dk eller ring på 31691711, så finder vi ud af, hvad vi kan gøre for dig. Du kan også kigge på hvad vi ellers tilbyder ved at kigge her

Det tilbyder vi!

Hav en fortrinlig sommer,

Kasper og Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait