fbpx

Har du råd til at lade være?

Er du gået glip af 129.167 kr.?

Tænk, hvis du kunne have stået med 129.167 kr. på bare 5 år! Det kunne du have gjort, ved at følge vores råd, i det online investeringskursus vi udgav første gang i 2019.

Lad os lige gentage, hvad vi mente og stadig mener, man bør gøre:

  1. Skru ned for forbruget: Lav et budget og identificer områder, hvor du kan spare. Overvej at sælge ting, du ikke længere bruger, for at få ekstra penge til investering.
  2. Invester pengene: Undersøg mulighederne for at investere i passivt forvaltede indeksfonde. Det er en enkel måde at sprede din risiko og potentielt opnå gode afkast.
  3. Vær tålmodig: Hav en investeringshorisont på mindst 5 år. Giv dine investeringer tid til at vokse og modstå markedsudsving.

Vi har over for alle, der har villet høre på os, hævdet, at langt, langt de fleste med en lille indsats kunne lægge 1.500 kr. til side til investeringer hver måned. Mange også et langt højere beløb.

Og det er lige netop 1.500 kr. om måneden investeret i passive indeksfonde i 5 år, der giver de 129.167 kr.

I regneeksemplet er der benyttet en månedsopsparing som Nordnets. Der investerer man en gang om måneden, og man slipper for kurtage. Investeringen er lagt i danske Sparindexfonde, da det er nemmest med skatten med danskbaserede fonde.

50 % i Sparindex DJSI World 
20 % i Sparindex OMX C25 
30 % i Sparindex USA Growth

Hvis man havde lagt flere end 1.500 kr. i månedsopsparingen, ville ens formue være vokset tilsvarende, så 3.000 kr. om måneden havde resulteret i næsten 260.000 kr., og det på kun 5 år.

Undskyldninger er der nok af

Vi hører det tit: “Det er for dyrt!” “Man skal have mange penge, før det kan betale sig at investere!” “Jeg har ikke råd til at betale flere tusinde kroner for et kursus eller en sparring!”

Men spørgsmålet er måske mere, om du har råd til at lade være?

Vi har i 5 år brugt rigtig meget tid og energi på at få folk til at investere. Først med pernillewahlgren.dk og nu Birk & Wahlgren. Vi kan helt uden den mindste tvivl i sindet fortælle, at alle, der har været igennem hos os, og har gjort som vi har prædiket med vores livs- og investeringsfilosofi, har gjort en guldrandet forretning. Også selvom de først er kommet i gang senere end 2019.

Vi har regnet videre på det ovenstående eksempel, og regnestykkerne ser sådan her ud for de, der er kommet senere i gang:

4 år = 94.962 kr. 
3 år = 67.040 kr. 
2 år = 44.622 kr. 
1 år = 20.709 kr.

Jo længere tid man investerer, jo større er afkastet. De første år er en stor del af de penge, du har, de penge, du har investeret i stedet for at overforbruge. Og en af pointerne er jo netop, at hvis ikke du investerede pengene, så var de med al sandsynlighed gået til forbrug.

Vi ved udmærket godt, at man ikke kan bruge historiske afkast til at sige noget som helst om, hvad fremtiden bringer. Men hvis man skulle tro, at de seneste 5 år har været uden nedture på aktiemarkedet, så tager man fejl. Der har været alt fra coronaepidemien, krigen i Ukraine, energikrise, inflation og stigende renter. Senest også lige krig i Mellemøsten og meget, meget mere.

Få hjælp til at komme i gang

Hvis du har fået blod på tanden og tænker, at nu er det nu, så har vi en lang række muligheder for at hjælpe dig i gang. Du kan se dem her i vores produktkatalog.


Glade forsommerhilsner fra Pernille og Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait