Livspauser, podcast og pensionsvalg

Da jeg for 6 år siden, som 44-årig, sagde mit job op, var hele pointen, at jeg ville holde en “livspause”. Jeg havde behov for at få en pause, hvor jeg kunne trække vejret igen. Mærke efter, hvad føltes godt, og hvad jeg skulle have mindre af.

Og jeg er absolut ikke den eneste. Der er mange, der går med drømme om at gøre noget andet, men ikke tør. Jeg møder dem blandt vores kunder, folk jeg møder ude til foredrag og i min omgangskreds. Mange af os er vanedyr og har brug for tryghed. Det er derfor vi lærer folk at investere selv. Med hele lev & tænk enkelt filosofien.

”Vi har brug for nogle pauser i vores arbejdsliv – pensionen kan betale”

Citatet er fra Helen Kobæk, der er tidligere topchef i en pensionskasse. Hun er fortaler for et kontroversielt forslag om at vende folkepensionen på hovedet, så man kunne få penge før pensionen, så man undervejs i livet, havde mulighed for at holde nogle pauser.

Det fortæller hun om i et nyt afsnit af podcasten ’Karriere på hovedet’. Du kan høre Podcasten hér!

”Hvis en pensionsordning skal give mening hele livet, så skal det være noget, man kan bruge hele livet. Ikke noget, hvor man skal vente til man bliver 70 eller 80 år, men noget, som man kan bruge til at tage nogle spring i livet og gøre nogle andre ting.” Helen Kobæk

Jeg synes det er en utroligt spændende idé, men med den generelle mistro, der er i samfundet i forhold til offentlige ydelser og hvorvidt vi er i stand til at tage vare på os selv, så tror jeg nu ikke, at det vil få nogen politisk gang på jord.

Så vi er nok stadig nødsaget til at tage vores økonomiske skæbne i egen hånd, og investere os til den frihed, der er i selv at kunne bestemme, hvornår man har behov for en pause i arbejdslivet.

Er du eller partner/ven eller veninde medlem af AkademikerPension?

Og så en lille nyhed. Jeg har valgt at stille op som kandidat til bestyrelsen i AkademikerPension, som er mit pensionsselskab fra min tid som etnolog i den danske museumsverden. Du kan læse om mit kandidatur og de mærkesager jeg vil kæmpe for hér. 

Er du medlem af AkademikerPension bør der allerede nu ligge en elektronisk stemmeseddel i din indbakke. Du kan også stemme her: https://lnkd.in/eMf73_MT

Du kan stemme fra i dag af, så husk at stemme, og selvfølgelig allerhelst på mig:-)

Birk & Wahlgren kan give dig frihed til livspauser 

Hvis du ligesom jeg mener, at Helle Kobæk har fat i noget af det rigtige, men endnu ikke rigtig er i stand til at tage din økonomiske skæbne i egen hånd, så vil vi gerne hjælpe dig med et kærligt puf i den rigtige retning.

Vi har flere muligheder for begyndere, der gerne vil i gang. Fx vores investeringskursus med en 1:1 sparring eller et individuelt tilrettelagt begynderforløb. For de lidt mere øvede, som måske er gået i stå med investeringerne eller savner sparring, er der også mulighed for at skrive til kontakt@birkwahlgren.dk eller ringe til os på 31691711, for at få tilrettelagt et individuelt forløb, eller bare tage en enkelt sparring, for at komme i gang igen. 

Her der hvad tidligere kursister og kunder udtaler:

 ”Pernille Wahlgrens online investeringsforløb og efterfølgende sparringsmøde med både Pernille og hende partner, har været helt vidunderligt og guld værd for mig. De har begge en skøn, rolig og kærlig tilgang til økonomibog investering.
Kan klart anbefale
👌🙏..”  Pernille Truelsen

”Kan varmt anbefales!
Mange tak for et rigtigt godt møde. Jeg fik den ro og det overblik jeg håbede.Stemningen er jo altid det vi husker, – og tak fordi I gjorde den go’.
I virker virkelig gode sammen, og udstrålede en fin uformel seriøsitet:)”
 Niels Braüner 

Kærlige hilsner

Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait