fbpx

Er du også “Den Bekymrede”?

I sidste uge lancerede vi Birk & Wahlgrens pengepersonlighedstest. Siden da, har op mod 500 personer været inde og tage testen. Vi synes selvsagt, at det er super fedt, at så mange af jer har haft lyst til at prøve testen. Det er jo en test, vi har udviklet for, at I kan blive lidt klogere på jer selv og det der driver jer, når det handler om penge.

pengepersonligheder, pengepersonlighedstest, Den Bekymrede

Men vi kan selvfølgelig også blive klogere på jer. Og det vi foreløbig har fundet ud af, har vi selvfølgelig tænkt os, at dele med jer.

Store ligheder

De der har taget testen, har i høj grad en ting til fælles, nemlig at manglende penge på bankbogen er den helt store utryghedsskaber. En anden ting I har til fælles er, at I har så meget styr på økonomien, at I altid har til huslejen og regningerne. Der er ikke behov for at låne penge til de faste og uforudsete udgifter. I er også meget enige om, at det der med at låne penge, det er kun noget man kan tillade sig, hvis man er 100 % sikker på, at man kan betale tilbage igen.


Faktisk er det en overvældende stor del af jer, der hører til de pengepersonligheder, der akkumulerer penge. Altså Superspareren, Investoren, Den Bekymrede og Opportunisten. Måske ikke så overraskende, når man har interesse for økonomi og penge i sådan en grad, at man melder sig til et nyhedsbrev eller ind i en Facebook-gruppe om lige netop det.
.

Vejen til at blive investor

Den gode nyhed er, at hvis man tjener/får flere penge ind, end man bruger, så er man allerede et godt i gang med de første skridt på rejsen mod mere frihed gennem investeringer. Den dårlige nyhed er, at de fleste af jer ikke er Investoren, men Den Bekymrede og Superspareren. Det er ikke pengepersonlighedstyper, der har en naturlig lyst til investeringer. Så det skal der arbejdes med.

Flere end hver tredje testdeltager fik størst sammenfald med pengepersonlighedstypen Den Bekymrede, og flere end hver fjerde fik pengepersonligheden Superspareren. De to personlighedstyper har en del til fælles, men hos topscoreren, Den Bekymrede, er det helt klart frygten, der er den største driver ift. at spare op. Superspareren har en mere lystbetonet tilgang til det at spare op. Begge skal dog arbejde lidt mod deres naturlige tilbøjeligheder, hvis de for alvor skal i gang med at investere.

Hvis du har brug for hjælp

Det er altså ikke alle, der har lige nemt ved bare at kaste sig ud i en personlig investeringsrejse. Mange har brug for hjælp, og Hos Birk & Wahlgren har vi specialiseret os i at hjælpe med lige netop det. Skiv til os på kontakt@birkwahlgren.dk eller på vores site. Du kan også ringe på 31691711, hvis du er interesseret i en sparring eller et forløb.

Bedste hilsner

Kasper Birk og Pernille Wahlgren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait