fbpx

Gambleren

Gambleren

Ord der ofte kendetegner Gambleren

Positivt: Dynamisk, modig, spændende, selvtillid
Negativt: Dumdristig, upålidelig, udnytter, lemfældig omgang med sandheden

Den typiske Gambler

Når du er gambler elsker du alle slags udfordringer. Når du domineres af denne personlighedstype, bliver du drevet af at ville have afkast her og nu. Det at vove er pejlemærket for dine handlinger. Du er sikkert meget passioneret og kræver meget opmærksomhed. Du kommer meget let til at kede dig, og kan derfor godt lide at ruske lidt op i dine omgivelser for at få mere spænding. 

Gambleren er nødvendig i vores verden, fordi nogle skal turde tage risiko og komme med de skøre og umulige ideer. Mange af dem, der starter egen virksomhed, er fra denne her gruppe. Gambleren opererer tit efter sin mavefornemmelse og har ofte ikke noget fakta, der understøtter deres strategier. Hvis du køber aktier, køber du dem nok på intuition og ikke efter grundige børsanalyser og gennemgang af årsregnskaber.

Som gambler er du sikkert utrolig godt selskab, da du bibringer ting udover det sædvanlige. Du går tillidsfuldt til livet og lever efter mottoet, det skal nok gå. Du lader dig ikke gå på af nederlag. Mange gamblere tror fuldt og fast på, at man lynhurtigt kan blive meget rig, og bryder sig ikke meget om de faste rutineprægede arbejdssituationer, der præger et fast arbejde. 

Gode råd til Gambleren

Du er rigtig god til at håndtere forandringer og overraskelser. Det kick, du som gambler konstant er på udkig efter, gør nogle gange, at det hele falder på gulvet. Her skal du passe på, at det ikke kommer til at gå ud over omgivelserne. Den nærmeste familie løber samme høje risiko som gambleren, da fejlslagne satsninger kan ende med at koste hus og hjem. Gambleren har ikke det store fokus på mulige negative konsekvenser af sine handlinger. Det er også i denne gruppe, at man kan opleve, at der lånes penge af venner og familie, også uden sikkerhed for, at pengene kan betales tilbage. 

Gambleren bør arbejde på at holde sig fri af nogle af de problematiske træk, som deles med naboerne, Opportunisten og Overforbrugeren. Hvis det er frygt for at blive snydt eller stort forbrug der driver gambleren, kunne det være en god idé at kigge mod både Superspareren og Altruisten for inspiration. Ellers er der en lige vej til pengepersonlighedstypen Investoren, hvis afhængigheden af stor risikotagen kan tøjles.

Prøv testen hér!