fbpx

Opportunisten

opportunisten

Ord der ofte kendetegner Opportunisten

Positivt: Selvtillidsfuld, handlekraftig, selvelskende, ingen jantelov
Negativt: Selvpromoverende, følelseskold, beregnende, krævende

Den typiske Opportunist

Du er sandsynligvis rigtig god til at sælge dig selv, se din egen værdi. Du holder dig helt fremme i forreste geled, når der opstår nye muligheder. Du er nok også god til at analysere, og er helt fremme på beatet, når det gælder om at følge med i nye trends. Du har altid styr på, hvilke fordele du har ret til, og har sikkert også styr på, hvordan man kan bruge de nyeste skatte- og tilskudsregler. Du har nok søgt mod den type beskæftigelse, der er mest lukrativ. Måske har du endda valgt uddannelse ud fra indtjeningsforventning i højere grad end interesse.

På positivsiden er du god til at se dine egne stærke sider, er nok også dygtig til at forhandle og sørge for at du får betalt, det du er værd. Som opportunist er du også god til at søge hjælp fra andre, og også at modtage ros og komplimenter.

Eftersom opportunister er meget jeg-orienterede, bliver de til tider opfattet som egoistiske. Du er måske også en, der kan komme til at køre henover andre i din iver for at få det, der tilkommer dig. Opportunister bliver ofte beundret for deres fremsynethed, men hvis du tager for meget plads, kan den opfattelse skifte til, at du er for dårlig til at give andre chancen.

Hvis den opportunistiske pengepersonlighed er meget dominerende, kan det skabe gnidninger i parforholdet. For også i personlige relationer kan opportunisten virke krævende, og ikke supervillig til at give partneren plads og ros. Opportunisten inkluderer sine børn i alt det han/hun føler at have ret til. Dig selv, dine børn og dine nærmeste er fokus for generøsiteten. Derfor kan der være nogle, der opfatter opportunister som snyltere, der kun er interesserede i at tage, ikke at give.

Gode råd til Opportunisten

Som opportunist er du blandt de pengepersonligheder, der normalt akkumulerer penge. Det betyder at du sandsynligvis har penge at investere for. Men husker du at gøre det? 

Det drive du som opportunist har, i forhold til at ville sikre dig selv og dine allernærmeste, kan du sagtens bruge som drivkraft til at blive en god investor. Aktiemarkedet er der, du skal være, for ikke at gå glip af muligheder. Dine penge skal tjene penge for dig.

Som opportunist er der risiko for, at du kan bevæge dig ind på nogle af de uheldige sider af dine pengepersonlighedsnaboer Gambleren og Den Bekymrede. Du skal nok hellere løse lidt op for opportunisten i dig, og gå en smule i retning af din diametrale modsætning Altruisten.

Prøv testen hér!