fbpx

Den Bekymrede

den bekymrede

Ord der ofte kendetegner Den Bekymrede:

Positivt: Er altid forberedt på det værste, så bliver ikke overrasket, hvis der pludselig kommer en ekstraregning fra Skat.
Negativt: Lader sig dominere af negative tanker, mangler overblik, går glip af økonomisk gevinst, glemmer at leve livet

Den typiske Bekymrede

Det bedste ved at være denne pengepersonlighedstype er, at du sandsynligvis har penge på kontoen, og det er jo godt. Du sparer sikkert penge op og holder igen med forbruget, men det er dog langtfra sikkert, at du har et særlig godt overblik over din økonomi. For man kan ikke sige, at du som Den Bekymrede har et særligt godt forhold til penge. Det er frygten for ikke at have penge nok, der får dig til at holde igen med forbruget. Det gør, at der sandsynligvis er penge til overs, men det er langt fra sikkert.

Du har det sikkert vanskeligt med fx at lægge et budget. Det kræver mod at se sin økonomi dybt i øjnene, og det mod er der sjældent hos Den Bekymrede. Det betyder, at du på den måde er med til at fodre din egen økonomiske angst. Hvis du ved, hvordan din økonomi ser ud, er det også nemmere at være handlekraftig i forhold til at ændre din økonomiske situation, hvis der skulle være behov for det. Men det kan også sagtens være, at dine bekymringer er ubegrundede, og så er det jo ekstra ærgerligt at du går glip af en masse muligheder. 

Heldigvis er det de færreste, der har denne pengepersonlighed som 100 % dominerende, for der er som sagt ikke meget godt at sige om at være Den Bekymrede type.

Gode råd til Den Bekymrede

Den bekymrede har mange fællestræk med sin pengepersonlighedsnabo Superspareren. Begge typer har svært ved at bruge penge, og superspareren kan også have frygt som en stor motivation til at spare så meget op som muligt. Men Superspareren har i modsætning til den bekymrede oftest fuldstændig styr på sin økonomi. Det er oplagt for dig, i første omgang at arbejde med at få et fuldt overblik over din økonomi. Det kan være med til at fjerne din økonomiske angst, som kan være opstået af uvidenhed. 

Denne lille bevægelse i retning af den diametrale pengepersonlighedsmæssige modsætning, Den Ligeglade, kan faktisk være et vigtigt skridt på vejen. Når du har fået overblik og forhåbentligt fundet frem til, at det faktisk ikke ser så slemt ud som frygtet, så kan du langsomt komme i gang med fx investeringer. Senere skal der nok også arbejdes på et normalt forbrug. Man skal ikke nødvendigvis have det skidt med at bruge penge.

Prøv testen hér!