fbpx

Er der lige kommet ekstra penge på kontoen?

I disse dage er der 25.700.000.000 kr. på vej ud til os. SKAT har nemlig startet udbetalingen, og mange får lidt ekstra penge at holde weekend, ferie eller tage på shoppetur for.

Beløbet betyder, at der i gennemsnit udbetales 6.600 kr. til den enkelte dansker.

Måske de ekstra penge ikke bare skal fyres af

Men så er der jo det, at der kommer en lille kærlig hilsen fra os. Måske skal du alligevel ikke bruge alle pengene på fis og ballade. Måske er det lige nu, du skulle gå i gang med, eller skrue op for investeringerne. Siden de amerikanske aktier ramte en bund i oktober 2022, er de steget med omkring 45 pct. Og selvom det er voldsomt, mener mange, at det vil fortsætte, for økonomierne kører stadig på fuld kraft.

Vi er selv i Birk & Wahlgren stadigvæk fuldt investerede i aktier, og det er også det, vi fortæller til en anden gruppe af mennesker, der har ekstra penge på lommen i disse dage og måneder, nemlig de mange unge konfirmander, vi møder. I søndags var det så endda vores egen søn, der blev konfirmeret, som man kan se på billedet.

Vigtigheden af at komme tidligt i gang

Vi ser det som vores pligt at give de kommende konfirmander viden om investering i konfirmationsgave. For historien viser, at hvis konfirmationspengene bliver investeret, vil den unge få viden om og interesse for investeringer resten af sit liv. Det er også sådan, vi selv er kommet i gang. Og storebror til højre på billedet har faktisk allerede forrentet sine konfirmationspenge med 50 procent.

Det er selvfølgelig ikke alle unge, der er lige interesserede i at komme i gang med noget så “voksent” som investering, men når de når midten af tyverne og skal have indskud til deres første bolig, vil de sende dig mange kærlige tanker, hvis det var dig, der fik dem overbevist om, at det var en god idé at komme i gang.

Få lavet et system

Så få åbnet et depot og få de unge i gang en gang for alle. Når systemet først er sat op, og aktierne/fondene er købt, er det bare at vente. Og her er det vigtigt at huske, at man faktisk kan argumentere for, at de bedste investorer er dem, der er døde, for de køber og sælger ikke deres aktier hele tiden.

Hvis du er usikker, så kan vi hjælpe dig med at få sat systemet op, der bare kører. Tjek hvad vi kan tilbyde på www.birkwahlgren.dk og se eksempler på forløb og sparringer også til unge konfirmander lige hér.

Kærligste forårshilsner fra Kasper og Pernille

Hvis du ikke allerede har været inde at prøve vores gratis redskaber, så kan du på disse links tage en pengepersonlighedstest, lægge dit budget eller teste renters rente effekten i vores investeringsberegner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait