fbpx

Denne øvelse ændrede mit liv

I dag vil jeg fortælle om en lille øvelse, som ændrede mit liv radikalt. Den er meget enkel, men for mig blev den faktisk livsændrende.

Måske kan den også ændre noget hos dig? Hvis du er frisk så lav en stor kop the og find et roligt og fredfyldt sted.

Først skal du skrive hvilke 3 personer, du ser som forbilleder i dit liv.

Skriv 3 personer ned som du beundrer og gerne vil være som.

For øvelsen er det bedst at du gør det nu, inden du læser videre.

Nu har du tre navne på et papir. Mine 3 var alle nogen, som efter min mening var nået langt i livet. Alle nogen med fine stillinger som direktører og chefer for større kulturinstitutioner eller fonde. Personer som havde magt over andre og som jeg i mit job var afhængig af.

Forestil dig nu, at du ligger på dødslejet og kun har et par dage tilbage at leve i.

Forestil dig, at du ser tilbage på dit liv og hvordan du har levet det. Hvad er det nu du helst vil se? Hvad var det vigtigste i dit liv? Hvad står dine børn og familie og fortæller om dig, hvad husker de dig for? Hvad taler din familie om?

Har den sidste person, levet et liv, som dine 3 forbilleder har levet? Hvis du kan sige ja til det, så lever du sandsynligvis et skønt og harmonisk liv, hvor du stræber efter de ting, der virkelig betyder noget for dig. Men hvis det, som tilfældet var for mig, slet ikke var dine forbilleders liv, der kom frem i den tænkte dødslejesituation, så er der måske noget du skal ændre i dit liv. Måske er det tid til at skifte fokus.

Prestige eller det gode liv

Vores ego prøver konstant at hive os hen imod det, der umiddelbart ser godt ud udefra, og giver prestige. Men det er ikke sikkert, at det er dette liv, der i sidste ende gør dit liv godt.

Hvad er det for et liv du ønsker?

Jeg bliv tidligere på året interviewet til podcasten Karriere på hovedet. Fra jeg har været helt lille, har jeg altid haft en masse drømme og forventninger til mig selv. Jeg taler bl.a. om dem i denne podcast. Det handlede meget om det materielle, prestigefyldte jobs osv.

Ændrede mit liv radikalt

Jeg stod så en dag i mit gamle køkken og tænkte over, hvad det gode levede liv var for mig. Det var ikke dyre biler, nyeste modeller, men de små øjeblikke i hverdagen med ro og nærvær. Jeg besluttede derefter at sige mit job og min faste indtægt op og ville skrive en bog med min mor – det blev til Invester i livet – køb aktier og bliv fri.

Den lange vandring

Nu har jeg taget et skridt i en ny retning. Jeg er begyndt at vandre med min far. Vi træner sammen op til, at vi sammen, i marts måned næste år, skal gå 750 km pilgrimsrute til Santiago de Compostela.

Min pointe er. Det er ikke en time mere på kontoret, men de små øjeblikke med nærvær, tid og ro med vores nærmeste der tæller for de fleste. Jeg er sikker på at denne tur vil jeg sætte mere pris på end en nyere bil.

Hvis du ønsker hjælp til at finde få råd til dine drømme, samt at vi kigger på din økonomi og giver det et 360 graders eftersyn, så kig rundt her på Birk & Wahlgren eller skriv til os på kontakt@birkwahlgren.dk. Så hjælper vi dig med at lægge en plan, og finde pengene til det via langsigtede investeringer i aktier.

Kærligste hilsner Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait