Altruisten

altruisten

Ord der ofte kendetegner Altruisten

Positivt: Meget generøs, betænksom, kærlighedsfuld, ser andres behov
Negativt: Risikerer at brænde ud, kan ikke sætte grænser, martyr, bliver krykke for andre

Den typiske Altruist

Du er nok meget generøs, og giver mange gange mere end du får igen. Du overøser med gaver og kærlighed til både de allernærmeste og til venner og bekendte. Du giver også gerne til værdigt trængende. De fleste mennesker kan godt lide altruisten. Det er en pengepersonlighedsgruppe, der domineres af kvinder, og mange arbejder med mennesker eksempelvis i plejesektoren.

Du er ikke typen, der altid hævder din ret, heller ikke i pengesammenhæng. Du undervurderer måske dig selv og har et behov for at få fortalt, at du er god nok. Du har det sikkert svært med selv at modtage hjælp fra andre, da du gerne selv vil være den, der giver. Du er måske endda en af dem, der kan få det direkte dårligt, hvis du er nødt til at tage imod, eller låne penge.

Hvis du i din nærmeste omgangskreds har én med Opportunistens pengepersonlighed, kan du ende med at blive fuldstændigt drænet. Selv altruister kan ende med at blive bitre over, at de bare giver og giver og ikke får noget tilbage. De kan også have en tilbøjelighed til måske at ville ”købe” andre med deres generøsitet. Altruisten kan komme i problemer, hvis der foræres flere midler væk, end der er råd til for at få egen økonomi til at køre rundt. Du er også konstant i fare for at blive udnyttet af andre.

Gode råd til Altruisten

Du er ikke så god til at holde øje med og opfylde dine egne behov, og er derfor i risikozonen både mentalt og økonomisk. Så medmindre du virkelig har ubegrænsede midler, så burde du nok kigge lidt mod din diametrale modsætning Opportunisten for lidt inspiration til at tænke på dig selv, så du ikke brænder ud mentalt.

Der er risiko for at du også er påvirket af pengepersonlighedstræk fra Den Ligeglade, men det er ikke en anbefalelsesværdig retning for dig. Du skal væk fra Den Ligeglade, for det vil også kunne få dig til at nærme dig pengepersonlighedstypen Investoren. Den retning vil være god til at sikre dig fra økonomisk uføre.

Prøv testen hér!