fbpx

Hvad er din pengepersonlighed?

Er du Den Bekymrede, Investoren eller Opportunisten? Det er tre af de pengepersonlighedstyper, vi bruger hos Birk & Wahlgren, når vi skal tale om økonomi, penge og forbrug. Og så bruger vi dem fremfor alt, når vi skal arbejde med at ændre mindset, så man kan opnå mere frihed.

Helt ny pengepersonlighedstest

Det er derfor med stor fornøjelse, at vi kan lancere Birk & Wahlgrens pengepersonlighedstest. Det er en lille test her på birkwahlgren.dk, hvor man skal svare på 30 spørgsmål, og så få svaret på, hvad ens dominerende pengepersonlighedstype er. Vi arbejder med i alt 8 typer, som man kan se på illustrationen.

Spreder eller samler du penge?

Helt overordnet deler personlighedstyperne sig i to, nemlig de der samler penge, og de der spreder penge.

Pengesamlerne er:

Investoren

Superspareren

Den Bekymrede

Opportunisten

Med disse 4 pengepersonligheder er der oftest et økonomisk overskud. Der er dermed tilsyneladende kort vej til at kunne udleve drømmen om mere økonomisk frihed. Men det er ikke altid så lige til. Det kan være, at man aldrig kommer i gang med investeringerne på grund af frygt, manglende overblik eller ensidigt fokus. Det kan også være, at man ikke er i stand til at værdsætte den øgede økonomiske frihed, og derfor ikke rigtigt kan “leve livet”.

Pengesprederne er:

Altruisten

Den Ligeglade

Overforbrugeren

Gambleren

Med disse pengepersonlighedstyper er der stor risiko for, at der ikke er overskud på bundlinjen, når vi taler økonomi. Så der kan den økonomiske frihed synes noget længere væk. Til gengæld er denne gruppe af pengepersonligheder måske bedre til at “leve livet”. 

Træk fra forskellige typer

Vi indeholder nok allesammen noget fra de fleste af pengepersonlighedstyperne, hvilket også bliver målt ved testen. Der vil dog nok være én eller to dominerende pengepersonlighedstyper i resultatet. Og hvis du kender til den dominerende pengepersonlighed, så kan du også bedre, aktivt arbejde med dine svage og stærke sider, i din rejse mod at kunne investere dig fri.

Gå ind og tag testen. Husk at være helt ærlig når du svarer, ellers bliver resultatet ikke retvisende. Du kan også forsøge at sende den i retning af din partner, din familie eller dine venner. Det kan være, at I kan finde forklaringen på, hvorfor penge og økonomi i nogle konstellationer, kan skabe en masse konflikter.

Vi håber du synes det er sjovt og lærerigt, og så husk at dit forhold til penge jo ikke betegner hele din personlighed.

Kærlige hilsner

Kasper og Pernille

2 Replies to “Hvad er din pengepersonlighed?”

 1. Jeg kunne godt tænke mig at høre det næste skridt. En ting er at tage en test, men hvad gør man så bagefter?

  Mvh. M

  1. Kære Michelle
   Ja, det kommer jo meget an på, hvad det er du vil? Hvis du nu er typisk Overforbrugeren, og godt kunne tænke dig at blive Investoren, så kunne det være simple systemer/redskaber som budget, faste opsparinger, automatisk investering via en månedsopsparing, der kunne være vejen. Men hvis din dominerende pengepersonlighed er Den Bekymrede, så er det nok mere mindset der skal arbejdes med. Måske learning by doing?
   Denne lille test kan give en god indikation af dine forcer og svagheder når det gælder økonomi, men det vi tilbyder hos Birk & Wahlgren er personlige sparringer og forløb, der tager meget dybere fat i lige akkurat din situation, og dine drømme. Så testen kan forhåbentlig bruges til at få deltagerne til at åbne øjnene for, hvem de er, når det gælder penge og økonomi. Så bliver rejsen hen mod, hvor man gerne vil være så meget nemmere.

   Mvh Kasper Birk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait