fbpx

Den Ligeglade

den ligeglade

Ord der ofte kendetegner Den Ligeglade

Positivt: Lethed, ubekymret, ingen FOMO 
Negativt: Ligegyldighed, sløset, uvidende

Den typiske Ligeglade

Du går let gennem livet og har troen på, at alt nok skal gå godt. Du lever lykkeligt uden bekymringer om, hvornår du kan gå på pension og om du mon bliver godkendt til at kunne låne penge i banken. Du synes det er så kedeligt at beskæftige sig med økonomi og penge. Penge er blot et nødvendigt middel til, at du kan få mad på bordet og betale for tag over hovedet. Du sløser ikke nødvendigvis med pengene ligesom Overforbrugeren, men du har næppe begreb om, hvor meget det koster at holde det hele kørende.

For at høre til denne pengepersonlighedstype, er du sandsynligvis vokset op med penge nok. Det er sjældent, at mennesker der er vokset op med pengemangel, udvikler sig til at være ligeglade med penge og økonomi. Når du er ligeglad, lever du sikkert et rimeligt sorgløst liv uden for mange bekymringer, hvilket jo er skønt.

Udfordringen er, at der oftest er nogen der hjælper til, så det kan lade sig gøre. Det kan være, at der er en partner eller forældre, der sørger for, at økonomien hænger sammen, og det hele kører på skinner. Det kan også være, at den ligeglade er meget formuende, og derfor i princippet kan leve, som om penge ikke betød noget. Men den situation kan jo ændre sig. Du kan få en kæmpe negativ overraskelse, hvis du bliver arbejdsløs, skilt eller skal pensioneres. Din ligegyldighed overfor penge er kun mulig, fordi andre gør det kedelige arbejde for dig. Hvis der pludselig ikke er nogen til at tage sig af alle de kedelige ting, som at sørge for at regningerne bliver betalt, kan det ende helt galt. 

Gode råd til Den Ligeglade

Den Ligeglades pengepersonlighed er måske den, der er sværest at ændre. Oftest sker det på den hårde måde, hvor det i princippet er for sent. Pengene er sluppet op, eller de der har sørget for, at det hele kunne fungere, er der pludselig ikke længere. Så står Den Ligeglade tilbage både uden interesse og kundskaber for penge og økonomi. Så Den Ligeglade skal oftest have hjælp og lidt skub i den rigtige retning fra lige netop de personer, der sørger for det hele. 

Du skal tvinges til at lave noget af det kedelige arbejde. Tvinges til at forholde dig til penge, eller i det mindste at få et overblik over din økonomiske situation. Hvis man skal flytte Den Ligeglade i retning af Investoren, kan man måske søge inspiration fra Altruisten eller Opportunisten. Her kan findes mål i at kunne hjælpe enten andre, eller sig selv og sine nærmeste. Måske viser det sig, at man er så rig, at man faktisk kan være Den Ligeglade. Så kan man jo bare tage det valg og håbe, at der ikke er alt for mange i ens omgivelser, der udnytter ens manglende kontrol med midlerne.

Prøv testen hér!